Home

Achtergrond

Kinderen maken Schevenings strand schoon

Ongeveer zestig kinderen maken woensdag het strand van Scheveningen schoon.

Tijdens de derde editie van de Cleanup Kids-dag ruimen ze het afval op. Als dank voor hun inzet krijgen ze een gratis surfles en zijn er heel de dag pannenkoeken. Sinds 10 uur banjeren de kinderen tot 13 jaar langs de kust op zoek naar afval. Initiatiefnemers Surfles.nl, Surfrider Foundation chapter Holland en Soul Surfers Foundation vertellen hun bovendien over ontwikkelingssamenwerking en de gevolgen van vervuiling.

"Deze dag is in het leven geroepen om kinderen ervan bewust te maken dat de stranden niet zo schoon zijn als ze lijken'', aldus Hans van den Broek van Surfles.nl. "Jaarlijks belandt zo'n 20 miljoen kilo zwerfvuil in de Noordzee en daarvan komt een deel op de stranden terecht. Het is belangrijk dat kinderen inzien dat ze zelf kunnen bijdragen aan schonere stranden, bijvoorbeeld door die chipszak netjes in de prullenbak te gooien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.