Home

Achtergrond 304 x bekeken 1 reactie

Kenniscentrum voor ziekten door insecten

Het Centrum Monitoring Vectoren (CMV) is deze maand zijn werkzaamheden begonnen.

Het CMV moet hét kenniscentrum worden voor de verspreiding van humane en dierziekten door insecten in Nederland. De kennis van deze vectoren, met name muggen en knutten, is nog beperkt en verspreid over verschillende instellingen. Het CMV moet hier verandering in brengen. Het centrum maakt deel uit van het Nationaal Referentielaboratorium van de Plantenziektenkundige Dienst (PD).

Het uitbreiden van de kennis is nodig, gelet op de toename van de wereldhandel en de klimaatverandering; daardoor komen de vectoren, én daarmee ziektes, nu op plaatsen voor waar ze eerder niet werden aangetroffen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bij

    Goh, weer een kenniscentrum erbij. Als je als overheid per 1 juli jl de regelgeving van import wijzigt dat de inkomende containers uit "vreemde-enge" landen niet meer met gas (gif voor dode van enge beesten) worden toegelaten. - dus komen de containers met daarin allerlei muggen, ongedierte en andere enge dingen mee naar Nederland. Ja dan heb je weer een kenniscentrum nodig voor het tegen gaan van deze insecten, ziektes en beesten.
    En raar he dat er ineens weer soorten voorkomen welke wij tot heden niet kennen. Nee..... dit is niet de klimaatverandering maar de overheid.
    Ja en maar zeggen dat de agrarische secor ervoor moet zorgen om de productie / dieren met zo min mogelijk anti-biotica, bestrijdingsmiddelen...... te behandelen........ waar ligt het nou aan?

Of registreer je om te kunnen reageren.