Home

Achtergrond 141 x bekeken 1 reactie

Kamer: nalatige gemeente aan de schandpaal

Gemeenten die hun basisadministratie volgend jaar nog niet op orde hebben, moeten aan de schandpaal worden genageld. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

De initiatiefnemer van het voorstel, PvdA-Tweede Kamerlid Pierre Heijnen, hoopt nalatige gemeenten met de dreiging van 'naming en shaming' ertoe te bewegen de nieuwe basisregistratie snel in te voeren. Vanaf januari moeten gemeenten het systeem gebruiken. Maar het ziet ernaar uit dat veel gemeenten dat niet halen. In elk geval coalitiegenoot CDA en oppositiepartij SP steunen het idee van Heijnen om druk op de ketel te zetten.

Ook staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) voelt er wel voor, zo bleek donderdag in een overleg over de kwestie. Wat haar betreft worden de prestaties van gemeenten op een website (www.waarstaatjegemeente.nl) gepubliceerd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Is dit onderwerp agrarisch? Redactie, beperk u tot uw doelgroep.

Of registreer je om te kunnen reageren.