Home

Achtergrond 165 x bekeken

Kadaster: grondprijs vrijwel stabiel in tweede kwartaal

De grondprijs in Ne­derland bleef in het tweede kwar­taal van 2009 vrijwel stabiel.

Dat meldt het Kadaster op basis van de geregistreerde transacties. De prijs voor bouwland steeg met 1,1 procent naar een gemid­delde prijs van 38.244 euro per hectare. Voor een hectare gras­land werd in de periode van april tot en met juni gemiddeld 35.418 euro betaald. Daarmee is de prijs vrijwel gelijk gebleven ten op­zichte van het eerste kwartaal van dit jaar.

Voorzitter Harry Boertjes van de vakgroep agrarisch en lande­lijk vastgoed van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) ziet dezelfde ontwikkeling op de grondmarkt. ”Met name door de situatie in de melkveehouderij zien we dat er aanzienlijk minder transacties plaatsvinden. De min­der gunstige gronden worden minder snel verkocht dan voor­gaande jaren. We zien wel dat de betere percelen, waar meer be­drijven belangstelling voor heb­ben, voor dezelfde bedragen ver­handeld worden als vorig jaar.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.