Home

Achtergrond 187 x bekeken

KNRM redt opnieuw mensen van het wad

Een reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) heeft dinsdag vijf wadlopers van het wad moeten halen.

De lopers maakten een tocht vanaf het Groningse Pieterburen naar Schiermonnikoog, maar zij waren door de zware omstandigheden te vermoeid om verder te gaan.

Naar aanleiding van het incident gelast de Stichting Wadloopcentrum Pieterburen de tochten naar het Friese waddeneiland af voor de rest van dit jaar. Vorige week gelastte het Wadloopcentrum Friesland de tochten van Lauwersoog naar Schiermonnikoog al af, omdat de veiligheid van de lopers niet meer gegarandeerd kon worden.

Volgens de stichting is de tocht vanaf Pieterburen naar het Waddeneiland een van de zwaarste wadlooptochten. "De tocht is ongeveer 20 kilometer lang en gaat door zeer veel slijkvelden'', zegt een medewerker van het wadloopcentrum. Dit jaar zijn de omstandigheden extra zwaar, vanwege de diepere vaargeulen en de toename van slijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.