Home

Achtergrond

KNMI geeft weeralarm wegens zwaar onweer

Het KNMI heeft vandaag een weeralarm uitgegeven wegens zwaar onweer.

Niet alleen het verkeer, maar ook watersporters, recreanten langs de waterkant en mensen in openluchtzwembaden moeten rekening houden met het risico van blikseminslag en wateroverlast.

Het onweer bevindt zich nu ten zuiden van de lijn Alkmaar-Doetinchem en trekt naar het noorden. Vooral in het IJsselmeergebied en op de Friese Meren kan het onweer voor gevaarlijke situaties zorgen, aldus het KNMI.

Het slechte weer wordt vrijdagmiddag rond vijf uur boven het noordoosten (Drenthe en Groningen) verwacht, waarna het verder wegtrekt. Ook elders rond de lijn Alkmaar-Doetinchem kunnen komende uren zware onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.