Home

Achtergrond

Jongste wereldzeiler deed dat met groente en fruit

Zac Sunderland is voorlopig de jongste wereldzeiler uit de geschiedenis.

De 17-jarige Amerikaan eindigde gisteren in Marina Del Rey Harbor in Californië zijn wereldreis. En zijn prestatie straalde ook af op de groente-industrie in de Verenigde Staten, want een groot aantal partijen uit deze sector had Sunderland omarmd als sponsor.

Zo was zijn zeil bedrukt met het logo van Produce for Kids. De marketingorganisatie om bij kinderen een gezonde levenstijl te promoten zag in Sunderland een boegbeeld 'dat zijn dromen wist te verwezenlijken'.

Het handelsbedrijf Mastronardi zorgde voor een pakket groente op alle stops die Sunderland maakte. Ook het bedrijf Shuman Produce zorgde voor een financiële bijdrage aan de reis die Sunderland een plaats in het Guiness Book of Records bezorgde. Sunderland zei bij terukomst vooral met zijn vrienden te zullen rondhangen en uit te kijken naar het eten van verse groente en fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.