Home

Achtergrond 1 reactie

Japan vindt resten wervelkolom in Amerikaans rundvlees

Japan heeft gisteren de import van ingevroren rundvlees uit de VS stilgelegd nadat inspecteurs in een zending resten van de wervelkolom vonden.

Dat meldt persbureau Kyodo. De vondst legt een bom onder een bilateraal verdrag.

Volgens de Japanse persdienst vonden inspecteurs dat de resten zijn gevonden in 2 van 810 pakketten met een totaal gewicht van 16 ton. Het betreft pakketten zonder veiligheidscertificaat van het Amerikaanse ministerie van landbouw, de USDA.

Het Japanse ministerie van volksgezondheid heeft samen met het ministerie van landbouw de VS gevraagd een onderzoek in te stellen. Japan stelde in 2003 importbeperkingen voor Amerikaans vlees in nadat daar de zogeheten gekkekoeienziekte was vastgesteld.

Sinds juli 2006 is de import weliswaar versoepeld, maar nog altijd eisen de Japanners dat rundvlees uit de VS afkomstig moet zijn van dieren jonger dan 20 maanden oud. Bovendien moeten de hersenen, wervelkolom en andere specifieke onderdelen zijn verwijderd.

Het illegale vlees is afkomstig van een fabriek van Creekstone Farms Premium Beef. Het is de twaalfde overtreding van het bilaterale verdrag uit 2006. Zuid-Korea overweegt stappen. Het Oost-Aziatische land staat sinds juli 2008 weer Amerikaans rundvlees toe maar trof ook meermalen illegale zendingen aan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Haas

    In de USA is de maffia echt niet verslagen. Deze zit in de top van de ondernemingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.