Home

Achtergrond 186 x bekeken

Jackrussels zwaargewond door chemische stof

Een speurtocht door natuurgebied De Holle Bilt bij Utrecht is twee hondjes dit weekend bijna fataal geworden.

De jackrussels Laurel en Hardy glipten onder de hekken door van waterleidingbedrijf Vitens, waar zij in aanraking kwamen met een bijtende vloeistof. De beestjes liepen ernstige brandwonden op. Een woordvoerder van de politie bevestigde zondag een bericht hierover op RTV Utrecht.

De baas van de hondjes hoorde zijn dieren kermende geluiden maken. Hij riep Laurel en Hardy direct terug. Doordat hij de beestjes oppakte, liep hij zelf ook een lichte brandwond op. "Vermoedelijk was er door de warmte een lek ontstaan in een tank met natronloog'', meldde de voorlichter. De politie doet onderzoek naar hoe dit precies kon gebeuren en of er een proces verbaal opgemaakt moet worden tegen het waterleidingbedrijf. Inmiddels is het lek gedicht en zijn de chemicaliën opgeruimd.

De honden liepen ernstige verwondingen op aan hun poten en onderlichaam. Volgens RTV Utrecht verkeert een van hen in levensgevaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.