Home

Achtergrond 1895 x bekeken

Insectenkwekers verenigen zich

Alle insectenkwekers in Nederland moeten zich gaan vereniging in de Verenigde Nederlandse Insectenkwekers (Venik).

Dat wil deze vereniging die vandaag haar nieuwe website lanceert. Venik schat dat er in Nederland een kleine 20 insectenkwekers zijn. Het gaat dan om het kweken van insecten voor de humane consumptie, zoals meelwormen, krekels en sprinkhanen. Venik telt nu vier leden, maar hoopt dat alle kwekers zich gaan aansluiten.

De brancheorganisatie wil de samenwerking tussen insectenkwekers voor de humane consumptie bevorderen. Ze houdt zich bezig met promotie en kennisuitwisseling. De organisatie hoopt gesprekspartner voor de overheid te kunnen zijn.

Onlangs kondigde landbouwminister Verburg aan deze wijze van duurzame voedselproductie te ondersteunen, omdat de productie van vlees, vis en zuivel een grote druk legt op natuur en milieu.

Klik hier voor een fotoreportage bij Meertens Insectenkwekerij in Someren-Heide

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.