Home

Achtergrond

India stelt 47 miljard krediet beschikbaar voor landbouw

De Indiase regering stelt 47 miljard euro (3.200 miljard roepie) beschikbaar voor boeren, tegen een relatief voordelige rente van 6 procent.

Dat heeft de minister van financiën, Pranab Mukherjee bekendgemaakt. Circa 40 procent van de boeren in India leent bij schimmige financiers tegen rentes van vaak meer dan 30 procent. Volgens het International Food Policy Research Institute is dit het belangrijkste obstakel voor Indiase boeren.

De productiviteit van boeren in India nam vorig jaar slechts met 1,6 procent toe. Voor India is landbouwontwikkeling essentieel aangezien circa 16 procent van het bruto binnenlands product van het land uit de landbouw voortkomt.

Dit jaar lijden boeren onder een zwakke moesson. Slechts 40 procent van het land is volgens The Economic Times of India geïrrigeerd. Bovendien ziet India al jaren bedrijven in schaal verkleinen door de grote bevolkingstoename.

Of registreer je om te kunnen reageren.