Home

Achtergrond

Inbrekers stelen 250 wapens van wapenhandel

Inbrekers hebben bij een wapenhandel in Amsterdam circa 250 vuurwapens gestolen.

Daaronder zijn vijftig handvuurwapens van een zwaar kaliber. De dieven hebben geen munitie buitgemaakt. De inbraak gebeurde in de nacht van zondag op maandag, maar de politie kon het incident in het belang van het onderzoek pas gisteren bekendmaken.

De wapenhandel zit in een pand aan de Vredenhofweg. Daar zijn ook drie schietsportverenigingen gehuisvest. Een deel van de gestolen wapens was bedoeld voor de verkoop, een ander deel had de wapenhandel mogelijk in bewaring voor de schietclubs.

De politie is op zoek naar getuigen. Ook vraagt zij mensen die wapens krijgen aangeboden zich te melden. De daders zijn nog voortvluchtig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.