Home

Achtergrond 202 x bekeken 1 reactie

Ierse kaasproductie stijgt met ruim een kwart

De Ierse zuivelindustrie heeft vorig jaar 175.000 ton kaas geproduceerd; ruim een kwart meer dan een jaar eerder.

Omdat de Ieren zelf maar 27.000 ton gebruiken, werd 154.000 ton kaas geëxporteerd. Dat blijkt uit cijfers van het bureau voor de statistiek CSO in Dublin.

De Ierse kaasproductie gaat al enkele jaren gestaag omhoog maar maakte in 2008 een sterkere sprong. De productie van room ging na enkele stabiele jaren eveneens omhoog en wel met ruim 22 procent naar 27.000 ton. De nationale boterproductie daalde echter met bijna 12 procent naar 129.000 ton: het laagste niveau in jaren. De uitvoer van Ierse boter nam met bijna 14 procent af naar 125.000 ton.

Eén reactie

  • no-profile-image

    pietet

    Voorraad, voorraad en nog eens voorraad, het lijkt Nederland wel. Dat komt niet goed het eerste jaar. Alleen de banken houden ons voor dat het wel goed komt, zeggen ze tegen de varkensboeren ook. Vooral doorgaan.... tot je niet meer terug kunt.

Of registreer je om te kunnen reageren.