Home

Achtergrond 199 x bekeken

IMF ziet stabilisering wereldeconomie

De wereldeconomie begint zich te ontworstelen aan de diepste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog.

Het herstel zet echter lang niet overal even sterk door. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) woensdag naar aanleiding van nieuwe ramingen.

Het IMF toont zich in zijn nieuwe voorspellingen iets optimistischer over de groei van de wereldeconomie in 2010. Voor dat jaar wordt nu een groei van 2,5 procent voorzien. Dat is 0,6 procentpunt meer dan het instituut in april voorspelde. Dit jaar krimpt de internationale economie naar verwachting met 1,4 procent, 0,1 procentpunt meer dan in april werd voorzien.

De economie stabiliseert echter niet overal even sterk. In de Verenigde Staten en Japan lijkt de recessie volgens het IMF het diepste punt te hebben bereikt, maar in de landen van de eurozone kon het instituut maar weinig tekenen van stabilisering ontdekken. De economie zal in deze landen dan ook minder snel aansterken dan elders.

De economen van het fonds zien vooral de ontwikkeling van opkomende economieën als China en India zonniger in. De Chinese economie groeit volgens het IMF dit jaar zelfs met 7,5 procent, een vol procentpunt meer dan bij de vorige raming.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.