Home

Achtergrond 2 reacties

Huishoudens kopen meer eieren

Huishoudens kochten in het eerste kwartaal van dit jaar 2,3 procent meer eieren dan in dezelfde periode van 2007.

Zij gaven aan die eieren bovendien 13,4 procent meer geld uit. Dat blijkt uit cijfers, die het onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren eens per twee jaar verzamelt.

Consumenten kochten in de eerste drie maanden van dit jaar vooral veel meer alternatief geproduceerde eieren. Zo steeg het volume van vrije uitloop- ofwel Freiland-eieren met 51,6 procent. De uitgaven aan die eieren stegen met 57,8 procent. Huishoudens kochten 17,5 procent meer Eko-eieren en besteedden daaraan 25,7 procent meer geld.

Kooi-eieren

De afzet van scharreleieren steeg met 4,3 procent en de uitgaven daaraan met 14,8 procent. Het aandeel van kooi-eieren daalde met 26,5 procent en de bestedingen aan die eieren met 16,8 procent. Die daling is een gevolg van de omschakeling van supermarkten van kooi-eieren naar alternatief geproduceerde eieren.

Het aandeel van scharreleieren in de totale huishoudelijke aankopen van eieren steeg in de afgelopen twee jaar van 82,5 naar 84,2 procent. Freiland-eieren maken dit jaar 4,7 procent van de totale eieraankopen uit. Dat aandeel lag twee jaar geleden op 3,2 procent. Het aandeel van biologische eieren steeg de afgelopen twee jaar van 2,0 naar 2,3 procent. Dat van kooi-eieren daalde van 12,3 naar 8,8 procent.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    freek

    wat een zwak ge### ik liep pas geleden de plus markt in en vroeg zoon meisje of ze ook gewone leg batterij eieren had en ze keek me zo dom aan. scharrel bio alles behalve batterijwat moet je dan kopen

  • no-profile-image

    dirk

    Terroristen hebben het gezondste ei onder zware dreigingen uit de supermarkten verdreven.Enkele lieden menen voor de hele bevolking uit te maken wat goed voor hen is!Agressieve lui beheersen de hele wereld!!

Of registreer je om te kunnen reageren.