Home

Achtergrond

Hongarije klaar met oogst wintergerst

Hongarije heeft de oogst van wintergerst afgesloten.

De gemiddelde opbrengst is uitgekomen op 4 ton per hectare. De opbrengsten wisselen sterk van 2,5 tot 5 ton per hectare. Dat komt omdat in sommige regio’s in mei geen regen is gevallen.

Door de regen van de laatste weken komen de hectolitergewichten van de laatst gedorsen wintergerst op 60 tot 61 kilo, meldt de Duitse nieuwssite Agrarzeitung.

In Hongarije is de helft van de zomergerst inmiddels geoogst. Ook hier schommelen de opbrengsten rond de 4 ton per hectare. Over de kwaliteit van de brouwgerst is nog niets bekend gemaakt.

De oogst van koolzaad is bijna klaar. De opbrengst schommelt tussen 1,5 en 3,5 ton per hectare. Veel percelen hebben last gehad van droogte. De oliegehalten variëren van 42 tot 44 procent.

De tarweoogst is volgende week klaar in Hongarije. De opbrengsten liggen tussen 4 en 4,5 ton per hectare. In sommige regio’s is 80 procent van de tarwe alleen geschikt als voertarwe vanwege de tegenvallende kwaliteit.

Er wordt nog weinig gehandeld in graan in Hongarije. Voor gerst wil de handel 85 tot 90 euro per ton betalen. Dat vinden de telers te weinig.

Of registreer je om te kunnen reageren.