Home

Achtergrond 2 reacties

Honderd nieuwe Q-koorts gevallen per week

Het aantal mensen dat besmet is met Q-koorts groeit met ongeveer honderd gevallen per week.

Dat blijkt uit gegevens van het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM). Naar verwachting loopt het aantal besmettingen dit jaar op tot 3000.

Op dit moment zijn 1910 mensen besmet met q-koorts. Twee weken geleden waren dat er nog 1715 en vorige week 1836. Het RIVM gaf eerder aan dat het aantal besmettingen naar verwachting terug zou lopen. Nu dat nog niet het geval is er geen reden voor zorgen, aldus een woordvoerder van het RIVM.

“We maken ons nog geen extra zorgen, we verwachten nog steeds dat het aantal nieuwe gevallen terug gaat lopen. Toch zullen we uitkomen op ongeveer 3000 besmettingen dit jaar. Er zit wel een periode van een aantal weken tussen besmetting en ziekteverschijnselen, daar letten we wel op”, zegt de RIVM-woordvoerder.

In de afgelopen week zijn vooral nieuwe besmettingen in het Noorden vastgesteld. In de gemeente Delfzijl zijn 1 tot 5 nieuwe gevallen gemeld. In Drenthe zijn ook nieuwe besmettingen vastgesteld. Verder werden er nieuwe zieken gemeld in Zuid-Holland, Utrecht en Brabant.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  Het is weer vakantie-tijd.
  In hoeverre wordt de besmetting op het 'vakantie'adres opgelopen en mee naar huis genomen ? Er is geen I&R voor mensen zodat binnen een paar dagen de bron gelokaliseerd wordt !!
  Wat heerst er elders in Europa / Turkye / Marokko ?

 • no-profile-image

  frank

  Daar heerst hetzelfde als hier met dit verschil dat het buitenland altijd benoemd wordt door agrliland maar de gevallen in nederland gebagatelliseerd wordt. Ik denk zo lezende alle berichtgeving mn. de reacties dat het tijd wordt dat burgers moeten stoppen met hun ziektekosten premies te betalen, waarom dure artskosten maken als de lanbouw veeeeeeel beter een diagnose kan stellen .... lezende alle reacties op verschillende ziekten ... overigens ook een goede verbreding van de landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.