Home

Achtergrond 275 x bekeken

Hoge scores voor Snoek op Gladiolenkeuring

De eerste van de drie dagen van de Speciale Gladiolenkeuringen van de KAVB is prima verlopen voor J & P Snoek & Zn. uit Ens. In prijsvraag 1 (grootbloemigen) kwam Snoek als beste uit de bus.

Met de zalmoranje ‘Flevo Beach’, behaalde Snoek een score van 8,62 punten. Deze grootbloemige gladiool heeft een bijzonder heldere kleur. Tweede werd Arris de Ridder met de rozerode ‘Greta’ (8,20), die ook de derde plaats bereikte met de zalmkleurige ‘Johanna’ (8,16).

In prijsvraag 2 (kleinbloemigen) was Snoek de enige deelnemer. De hoogst gewaardeerde cultivar was hier de rozepaarse ‘Flevo Frizzle’, die 8,57 punten behaalde. Ook zaailing U 503-2, ‘Flevo Smile’ en ‘Flevo Dancer’ kregen een ruime 8.

In prijsvraag 3 (groot- en kleinbloemig of primulinus) was het vooral inzender Prisma Gladiolus uit Hillegom, die de meeste waardering kreeg. Tal van nieuwe zaailingen in veelal heldere kleuren trokken hier de aandacht. De rode 03.294.01 kwam met 9,32 als hoogste naar voren, gevolgd door de witte 05.588.01 van dezelfde inzender (9,24).

Maandag 3 en 10 augustus worden nog twee keuringen gehouden. Daarna kan worden bepaald welke inzending als hoogste van de drie keuringen kan worden aangemerkt.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.