Home

Achtergrond

Hochwald ziet omzet dit jaar duidelijk zakken

Zuivelconcern Hochwald voorziet dit jaar een omzetdaling met zo’n 170 miljoen euro als gevolg van onder meer de prijsconcessies die het bedrijf heeft moeten doen bij de voorjaarscontractonderhandelingen met de grootgrutters.

Dat heeft Hochwald eind vorige week naar buiten gebracht.

Uitgaande van de ontwikkelingen tot nu toe, zakt de omzet naar 1,08 miljard euro tegen 1,25 miljoen euro in 2008. Dit boekjaar verliep nog gunstig met een omzetgroei van 5,4 procent en een aan de leveranciers uitbetaalde gemiddelde melkprijs van 35,6 cent per kilo. Dat was 1,3 cent meer dan in het voorafgaande jaar en 1,8 cent boven de gemiddelde melkprijs in de Duitse zuivelindustrie. De verwerkte melkplas nam met 90 miljoen kilo toe naar ruim 1,9 miljard kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.