Home

Achtergrond 37 reacties

Grote Kamerfracties voorzichtig met steun melkveehouders

Het verstrekken van steun of krediet aan melkveehouders tot een bedrag van 15.000 euro krijgt geen geestdriftig onthaal van grote fracties in de Tweede Kamer.

"We moeten niet zomaar 15.000 euro aan melkveehouders gaan betalen", vindt Janneke Snijder–Hazelhoff, Tweede Kamerlid voor de VVD. "Ik vraag me af of wij daar veel melkveehouders mee redden."

Als een van de maatregelen om de melkveehouderij te helpen heeft de Europese Commissie eerder deze week een verruiming voorgesteld voor de staatssteuntoets. Lidstaten mogen nu melkveehouders ondersteunen tot een bedrag van 15.000 euro (was 7.500 euro), zonder Brussel om toestemming te vragen.

Ook PvdA-Kamerlid Harm Evert Waalkens reageert terughoudend: "Hoe adresseer je dat geld? En onder welke voorwaarden? Ik vind het geen optie om het zomaar onder melkveehouders te verdelen. Dat is een veel te botte maatregel." Hij zou het wel een goed idee vinden om het Borgstellingsfonds en de steun aan jonge boeren via deze mogelijkheid van extra middelen te voorzien.

CDA

CDA-Kamerlid Joop Atsma vindt dat Nederland wél gebruik moet maken van deze toegestane staatssteun als andere lidstaten dat ook doen. "De Nederlandse melkveehouderij krijgt de zwaarste klappen, dus je kunt niet achter blijven." Atsma ziet meteen ook een probleem voor de financiering van deze maatregel. "Want ik denk niet dat Wouter Bos daar geld voor heeft."

Atsma vindt het daarom interessanter om te bezien of Nederland de betaalde superheffing alsnog kan inzetten voor steun aan veehouders. "Want je moet niet met de ene hand halen en met de andere hand uitdelen."

Alle drie de Kamerleden vinden het van groot belang dat Brussel de interventie van boter en mager melkpoeder voortzet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a. kkerbouwer

  Goed idee, kunnen ze een ondernemerscursus gaan volgen.

 • no-profile-image

  brabander

  Jaaa jongens, kom maarrrr op met die € 15000,-. Kan ze wel gebruiken hoorrrrr. Komt ons wel toe, vindt u ook niet? ze mogen er wel € 25000 van maken. Ach ja, in oktober de toeslagrechten nog en ik pak er nog een baantje bij, ik denk voor halve dagen, ben ik ook eens van huis. Ach ja, koetje melken he.

 • no-profile-image

  kees

  De enige sector die altijd de hand boven het hoofd is gehouden krijgt zal zeker wel weer geld krijgen. De plantaardige sector produceert al lang op een vrije markt. Dit is boven op of onder de kostprijs. Dit heet ondernemerschap. Ja ondernemen dit is risico nemen. Wordt ondernemer en stop met zeuren. Misschien dat een afgeslankte cooperatie met een bescheiden top ook wat opbrengt? Schaf trouuwens die toeslag rechten ook eens af. Die kut koeienboeren kopen met hun subsidie alleen maar hoogwaardige akkerbouwgrond op. Concurentie ja maar wel eerlijk. Beetje bijstand trekken en nog bovenmodaal wonen ook.

 • no-profile-image

  klaas

  er word van buiten de sector misschien wel bod gereageert maar in de kern zit een waarheid. Als veehouder vind ik om me voor te schamen dat ik zoveel steun uit brussel ontvang. Ik ben verplaatst en heb nu een bedrijf in een akkerbouw cq tuinbouw gebied. De vollegronduinders krijgen dus geen subsidie en vragen ook niet om meer geld uit brussel of den haag. Als ik nu vertel dat als de melk mijn niks opbrengt ik toch kan leven van de steun uit brussel zeg ik niets raars. Toch te gek voor woorden. Ik claim nu grond die economisch niet uit kan. Mijn buren moeten duur bij huren om toch aan de bak te kunnen. Heel eerlijk ik schaam me om te vertellen hoeveel steun Ik krijg maar eerlijk is het niet (het is krijgen niet verdienen)

 • no-profile-image

  joop

  Waarom altijd die veehouder bevoordelen boven de rest ruimere mestnormen dan tuinbouw, Steun trekken en nu dit weer. Wanneer is de vollegrondstuinbouw aan de beurt wij telen dit jaar ook op 50% van de kost prijs. Of allemaal Of niemand en dan evenredig per fte

 • no-profile-image

  kani Baal

  Waarom zouden zij de melkveehouders helpen? Als de boeren weinig voor de melk beuren dan gaan zij wel meer melken .En dat is nou net gunstig want dan blijft de prijs laag en dat is gunstig voor het inflatie cijfer..dus de kiezer.

  P.S Tenminste zo gaat het is de sierteelt...foutje?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Inderdaad Ben toch nie gek zeker, geen subsidie betekent dat de boodschappen flink duurder worden! Boeren kunnen met weinig, maar niet met niks toe, linksom of rechtsom moeten de kosten van de voedselproductie toch betaald worden. Wel een groot probleem dan voor uitkeringstrekkers zoals Adje, die zal dan ook aan het werk moeten om zijn voedsel te kunnen betalen.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  regel voor mij ook even 15000 euro, mijn kostprijs is momenteel ook 0,10 cent euro te hoog!

 • no-profile-image

  miss

  Kan mij iemand uitlegegn waarom de melkveesector zomaar geld krijg, terwijl er legio andere sectoren zijn die het nog veel harder nodig hebben ???

 • no-profile-image

  frankmullenders@euphonynet.be

  Wat kunnen Nederlanders toch zeuren al is het de politiek of zijn het collega´s onder mekaar.
  Waarom niet eengezind verder we hebben allemaal het zelfde probleem.
  15.000,- is niet veel toch al wat.
  Nu de melkprijs nog dan mag ik tenminste wat rekeningen gaan betalen.
  Het is zelfs hier al zover dat men geen kunstmest, diesel voor op de tractor krijgt zonder KONTANTE betaling.
  Onderlinge oliehandelaren afgesproken als of we criminelen zijn zo voel ik me op dit moment.
  Aangezien wij de laatste jaren blauwtong onder de koeien hebben gehad begon het net weer wat te lopen en nu dit weer.
  Dus alles is welkom ben op dit moment blij met een klein beetje.
  En melkboeren als jullie het dan eindelijk een beetje eens zijn lees eens het artikel van Dhr Otten daar heeft heel EUROPA wat aan ook U.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Maak je niet druk! Die steun krijgen wij in Nederland niet. Daarom is een discussie hierover volstrekt zinloos.
  Leve de EU, als het moeilijk wordt, heeft elk land weer z'n eigen oplossingen. Gelijke kansen hebben we niet en zullen die ook in de toekomst niet krijgen.

 • no-profile-image

  vrolijke melkveehouder

  He Kees als je geen verstand hebt (of je het het in je onderbroek hangen) bemoei je er dan niet mee .
  en reageer niet zo dom op internet.
  ik vind kut koeienboeren geen taalgebruik op internet.
  voor de rest laat ik het er maar bij .

 • no-profile-image

  John

  Uit de reacties blijkt dat het zo'n beetje een aflopende zaak is met de agrariers in Nederland, het kaf van het koren scheiden wordt genoemd. Ik heb het al eens eerder gezegd landbouw in Nederland is te duur en wanneer je dan met een vrije markt zit dan worden de producten ingevoerd vanuit landen die niet zulke strenge eisen hebben en het daardoor veel goedkoper kunnen leveren. De portemonee beslist!

 • no-profile-image

  mark

  Mijn plantuien zijn ook niet echt kostendekkend en mijn vroege consumptie aardappelen ook niet, mag ik die 15000 ook even als krediet. 0 meer mag ook. Mensen mensen, wat is die melkvee tak toch zwak.

 • no-profile-image

  gli

  Wij zijn wereldkampioen (of op zijn minst vice-wereldkampioen, na ons grote voorbeeld de Verenigde Staten) voor wat betreft het marktgerichte(= zeer liberale) denken. Dus vergeet maar elke steun vanuit Den Haag. Natuurlijk laat men vanuit de residentie iedereen het lootje leggen als dat ook maar een klein beetje in strijd zou zijn met het liberale denken. Daarbij maakt het niks uit of men rechts of links stemt. Wat het marktgerichte denken betreft zijn vrijwel alle partijen in Nederland het voor 85 tot 100% eens. En wat zullen de varkenshouders en biggenfokkers wel niet uit de hoek komen wannneer die vermaledijde melkveehouders zo maar vijftienduizend euro uitgekeerd krijgen!!!. De afgunstige Nederlandse agrarische wereld zou te klein zijn!!!!
  Dus arme melkveehouders: blijf maar op een houtje bijten!

 • no-profile-image

  Frank

  Zoalng melkveehouders bij de opzet van een financieringsplan de steun vanuit de eu inrekend als opbrengsten hoeven ze nog geen CENT te krijgen. ik vindt het goed dat heden het kaf van het koren gescheiden wordt. en dat meen ik echt.
  varkenshouders, pluimveehouders en tuinders kunnen tenminste nog rekenen!

  oja, ik heb ook een mestafzet nota liggen, mag ik ook 15000 euro?? kan ik mooi 125 kuub mest voor afzetten:D

 • no-profile-image

  jac

  Inkomenssteun uit Brussel
  Inkomensteun uit Den Haag
  Misschien moeten we ook nog eens bij de provincies en gemeentes aankloppen.
  Die ambtenaren krijgen immers ook gewoon hun geld!:))

 • no-profile-image

  wat een

  FF een dipje in de melkprijs en de zwaar gesubsidieerde melkveesector moet er nog eens 15000 euro bij hebben......?????????????? Het wordt tijd dat deze sector eens goed gaat kijken naar hun veels te hoge kostprijs, zodat de zwakkere afvallen en de sterkste tenminste door kunnen.

 • no-profile-image

  fryske boer

  Kees slimme akkerbouwers hebben toeslagrechten,je kunt ze ook kopen heb ik zelf ook gedaan lage verkocht hoge gekocht super rendement dat heet ondernemerschap jongen.

 • no-profile-image

  gli

  Sorry, ik had nog niet eens verder gelezen op internet. Had ik beter vooraf kunnen doen. Maar ik was al zo overtuigd van de reacties van de varkenshouders dat ik daar ook eerst maar mijn mail op afstemde. Maar ook de akkerbouwers, kippenfokkers en wat niet al meer! schreeuwen, nee smeken!!! allemaal om het hardst dat die softe melkveehouders vooral niet een extraatje mogen krijgen. Zo zou het marktgerichte denken helemaal onderuitgeschoffeld worden. En laten zij (die anderen) dat nu echt niet willen. In de tegenwoordige verdringingseconomie blijft toch vanzelf de sterkste over? En dat is toch verre, verre weg het (aller-)beste. De wereld wordt er alleen maar beter door. Weg met die ondernemers die met de wereldmarkt niet goed overweg kunnen. Jammer dan voor hen.
  Maar er is nu eenmaal niks aan te doen!!!

 • no-profile-image

  Kees, beste jongen, stop met zeuren en ga toch ook koeien melken.

 • no-profile-image

  volle melktank

  gewoon minder melken met zijn allen. kijk naar daf eindhoven. zij werken heel veel minder en gaan nu 6 weken met vakantie. want ze hebben 70 % van de produktie ingeleverd, maar niet van hun loon!!!! dus quotum bevriezen en de zaken zijn opgelost zonder steun. en niks dank je wel met de aalmoezerij.

 • no-profile-image

  boer

  Ik ben het met Q de vries eens, maar wel met andere argumenten. Ik vind dat de subsidie geheel moet verdwijnen. hierdoor blijven de betere en gezondere bedrijven over. Doordat er geen subsidie meer verstrekt wordt kan de overheid ook veel minder belemmerende zinloze regels verplichten. Tevens word het voedsel duurder doordat er geen subsidie meer opzit. Het geld komt nou rechtstreeks van de consument naar de boer ipv via brussel. Vraag is alleen nog wie dan geld gaat betalen voor het onderhouden van het landschap en wie dit uberhaubt gaat doen. Ik als boer doe het dan niet voor niets in elk geval.....

 • no-profile-image

  Quierein de Vries

  Weg met de subsidie voor de boeren.
  De boeren, verenigd in de criminele organisatie LTO met als topinfriltant de boeren dochter minister Verburg graait al 47 jaar lang in de subsidiekas.
  Als de boer een scheet dwars zit moet de bevolking weer geld ophoesten omdat de bankrekening van de boer alleen mag stijgen.
  Als het de boer iets minder verdiend als hij gewend is wil hij compensatie.
  40 % van al het geld dat de bevolking aan “brussel” moet afstaan gaat als subsidie naar deze boeren, de een wat meer dan de ander.
  En als de ander wat minder krijgt mekkert hij wel zo lang dat hij alsnog zijn riante subsidie krijgt.
  Moet u eens proberen als u een bijstands uitkering heeft, zeuren dat het te weinig is, u wordt uitgelachen.
  Nederland wordt wakker

 • no-profile-image

  ben toch nie

  Van mij mag heel die subsidie eraf, maar dan ook het quotum eraf en mestwet versoepelen. Ik denk dat je nog zou schrikken wat de inhoud van je boodschappen karretje dan gaat kosten.
  Geen subsidie betekent werkelijke marktwaarde betalen voor producten, en dat kan wel eens betekenen, dat de meeste boodschappen dubbel zo duur worden.

 • no-profile-image

  sta versteld van

  Nou, mevrouw de Vries...U gooit er een bult kolder uit! Hoeveel eten denkt u nog te kunnen kopen met een bijstandsuitkering, als de boeren géén subsidie meer ontvangen, en u de werkelijke marktwaarde van voedsel moet betalen.? Subsidies, zijn er om het voedsel zo goedkoop mogelijk in de winkel te hebben, en er voor te zorgen, dat de boeren NET niet omvallen, en boeren met handen en voeten te binden aan de grillen van de overheid. Heeft u daar wel eens over nagedacht, voordat u deze onzin ging spuien.?????

 • no-profile-image

  e. van der Land

  Het stukje van Q. de Vries is in zekere zin wel juist. De boer krijgt subsidie voor de meest onzinnige dingen zoals weide beheer voor vogels, slootkanten vrij houden, grutto toeslag etc. Verder is zo dat de boer door toedoen van gemeenschapsgeld, dus de subsidie, zijn waarde van gebouwen en grond kan consolideren en vergroten.
  Op het moment dat een boer er mee ophoud is hij rijk geworden van o.a. gemeenschapsgeld
  De uitlatingen op deze site dat het voedsel niet meer te betalen zal zijn is een farce, te veel rapporten geven aan dat de prijs het zelfde zal zijn danwel op termijn dalen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @ Q de vries. Ik vind het ronduit schaamteloos dat iemand die zijn handjes niet laat wapperen,( of kan laten wapperen, maakt niet uit) maar wel geniet van het subsidiestelsel van wijlen Willem
  Drees, inkomensondersteuning van de werkenden in dit landje durft te bekritiseren.
  Meneer / mevrouw van der Land, kennelijk weet u echt niet hoe het in elkaar steekt. Dat een boer vanwege subsidie zijn vermogen veilig zou kunnen stellen cq waardestijging zou kunnen genereren is ronduit lachwekkend. Subsidie is gekoppeld aan randvoorwaarden welke ontsproten zijn aan nationale en internationale wetgeving o.a. het creëeren van goedkope recreatie. Als u de stelling zou droppen dat mensen met een bijstandsuitkering bovenop hun uitkering gratis kunnen genieten van de aanleg van natuur en recreatie door toedoen van subsidie van de Europese belastingbetaler, dan heeft u een punt. Het is de recreatieve sector die verkapt miljoenen subsidie krijgt voor het creëeren van de randvoorwaarden voor recreatie en toerisme.

 • no-profile-image

  ben toch nie

  Sorry, maar dat is domweg onmogelijk.
  Zonder subsidies, kan voedsel tegen de huidige prijzen simpelweg NIET geproduceert worden. Zou dat langere tijd wel moeten, vallen er massa's boeren om, waardoor voedsel schaars, en daardoor flink duurder wordt. Iedereen die anders beweert, daag ik uit om dat te bewijzen. Het zal je niet lukken.

 • no-profile-image

  fryske boer

  STOP met comentaar geven ik heb nog geen melkveehouder om deze extra 15000 zien zeuren.

 • no-profile-image

  Lammetje

  Kunnen ons als schapenhouder ook even wat extra geld geven? Kunnen wij onze tweede baan erbij ook eens opzeggen.

 • no-profile-image

  gert

  Waarom hoor je de Tweede Kamer nauwlijks over de steun aan de banken en over de bonussencultuur die daar met overheidssteun worden uitgedeeld,hierover zijn ze zeer terughoudend omdat dit schadelijk kan zijn voor hun politieke vriendjes

 • no-profile-image

  boer

  Denk je nou echt dat dat melkplasje hier in NL invloed heeft op de prijs in de EU/wereld ?? Echt niet... En wie er steun moet krijgen ?? Heel simpel, niet alleen de melkveeboeren maar ook varkenshouders, tuinders, pluimveehouders, akkerbouw enz. Met zijn allen of niemand

 • no-profile-image

  atjetjalma

  Ik vind het moeilijk uit te zoeken wie dan die 15.000 euro moeten krijgen
  Zijn dat die boeren die altijd over het quotum melken en dus veel superheffing moeten betalen?
  Zij verzieken juist de markt met hun overproduktie.
  Ik vind het ook erg stom om nu al weer zoveel te melken. De makelaars gokken al op hoge prijzen voor het quotum.
  Houd je toch eens in en melk niet te veel
  dat zorgt alleen maar voor een nog lagere prijs.....

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Ik kijk nog wel regelmatig naar de Duitse tv en dan krijg je een andere kijk op het Europese gebeuren. Vanuit de nieuwe EU met enorm veel mogelijkheden op landbouwgebied (meer ruimte, goedkopere productiemogelijkheden) denk ik dat er in de oude EU landen met landbouwconcentratiegebieden het niet zo'n groot probleem gevonden wordt als er hier boeren verdwijnen voor natuur en recreatie. De huidige financieele en economische crisis gooit echter roet in het eten waardoor de groei in de nieuwe EUlanden stil komt te staan. Dat men voedsel uit die Oost Europese landen voor hetzelfde geld kan importeren behoort zeker tot de mogelijkheden. Met andere woorden: met een "paar" boeren minder in Nederland redden ze het ook wel.

 • no-profile-image

  adje

  goedzo Quierein de Vries, onmiddelijk de susidie voor de boeren afschaffen
  Ze moeten maar eens een keer op eigen benen staan.

 • no-profile-image

  Patrick

  Wel moet duidelijk zijn dat de huidige situatie exact het gevolg is van CDA beleid. Astma zij in de kamer zelf, wij zetten in op schaalvergroting, dus met andere woorden zegt hij, alle kleine familie bedrijven moeten verdwijnen.
  Dit moet echt duidelijk zijn, de CDA is een luizen partij die ja tegen de boeren zegt uit sentiment en nee zegt ook uit sentiment om de ja of nee knikkers een goed gevoel te geven. Het is een partij zonder programma of visie voor boeren. Ze zijn er alleen voor hen zelf, voor hun lobby hun groepsgevoels en er bij horen gevoel, bij de elite behoren gevoel. Verwacht geen oplossingen van deze mensen, ze behartigen belangen van een kleine groep boeren of multinationals.
  Dan hoe wel, het is een lastig probleem dat breder gezien moet worden.
  Wel moet duidelijk zijn dat elk systeem binnen een jaar volledig aan de afgrond gebracht kan worden. Financiele sector neem ik als voorbeeld, de spiegel is het zelfde. De macht dient uit elke sector te gaan, en dient omgezet te worden naar dienstbaarheid aan mensheid en verantwoordelijkheid voor een langdurige planeet. De banken waren puur zelfverrijking van elite in de hele wereld, niets anders, het was niet in dienstbaarheid van mensheid en alle continenten, ongehoord dat er zo weinig bankiers zijn opgepakt of in het gevang zitten. Het geeft aan de ongehoorde misleiding wat breed en politiek gedragen is en was.
  De landbouw sector zal zeker op nieuw opgebouwd moeten worden en een aantal belangrijk punten zijn. Je moet de verschuivingen zien in denken, groepen, cultuur en generaties. De meeste structuren zijn opgebouwd uit zeer ouderweste mensen en denkwijzen. Toen was het ok misschien, nu voldoet het niet meer. Jongeren laten een totaal ander beleving, passie en inzicht zien. Ze hebben totaal andere inzichten en die moet je als landbouw sector zeker niet onderschatten. Bewustzijn moet je daar een tegen ook niet onderschatten, kijk naar de laatse 50 jaar hoe alles veranderd is en hoe snel. Overschatten moet je zeker niet je eigen politieke partijen of je vrienden kringen, omdat dat zo veilig is. Hypocrieten komen nu bij bosjes aan de oppervlakte en dienen plaats te maken.
  Voor de melk heb je nu dus mensen die melk producten nemen in de werled.
  De bevolking zal misschien iets of flink stijgen en stabiliseren. Melken tegen wereldmarkt is onmogelijk, en dat is maar goed ook, waardeeer je continent, cultuur en land en zorg dat je het goed hebt, maar vernietig een ander daareentegen niet. je moet je aanbod kunnen suren en beheersen. Dan heb je grofweg 3 soorten groepen, veganisten, vegetariers en vlees eters. Alle 3 groepen moeten duidelijk zijn in voorlichting, levens wijzen, sites, boeken, alle informatie moet voor iedereen makkelijk beschikbaar zijn in voorlichting. Als jongeren niets weten, kunnen ze ook niet kiezen. En als ze het wel weten dan zijn ze boos omdat niemand het ze verteld had.
  De veganisten en zeker vegetariers zullen groeien. Wel moet iemand veganist zijn uit zelfkeuze. Je kunt geen veganist zijn omdat je het zielig vind voor de dieren. Dieren zijn in diensbaarheid van de mensheid, dat zeker nog 10 jaar, je kunt aleen veganist zijn omdat je lichaam geen dierlijke producten meer nodig heeft. Dus niet om bij een groep te horen of wat dan ook, het is een eigen of persoonlijke weg die ten alle tijden onderbroken of gewijzigd kan worden, zonder schuldgevoel van je zelf of anderen. Er zijn er al een aantal in de wereld die gewoon leven van de "thin air' dus water en "lucht', ook in de westerse maatschappij. Een lichaam is iets heel apparts op celniveau. Het begint met een paar celletjes, dus alles is DNA en gen gebonden. De DNA blauwdrukken zijn ooit begonnen niet zo materialistisch en zeker niet met het eten van vlees.
  Echter we zijn vlees en alle andere dingen gaan eten, en zo is ons DNA ook zeer aards gebonden. En zo hoeft vlees eten zeker niet ongezond te zijn voor veel mensen. Veel vlees eten is zeker niet nodig. Dan de huidige en nieuw generaties die geboren gaan worden zitten niet te wachten op ouders of een maatschappij die ze vlees opdringt.
  Melk ook niet in deze manier, dus dat zal nog een belangrijke punt worden, het statemant elk melkproduct is een voedingbodem voor calcium is gewoon niet waar, voor velen is melk niet een motor maar een sloper. Wel zou ik simplele ne rauwe melk producten verhogen. Als sector zul je dus enorm dienstbaar moeten zijn, en zo ook de unilevers en bedrijven die het vermarkten. Dan geen enkele koe of ander dier in de sector mag gevoerd worden met genetisch gemanipuleerd voer, dus soya en mais etc. In vergelijking met Amerika heb je in Europa goud in de handen als melk, de ggo zit nog niet in de keten.
  Wat ggo doet is amazing gruwelijk, het zal de meselijke DNA aantasten, de codes van de genenen zullen aangetast worden. De DNA blauwdrukken zullen gewoon vernietigd worden. Een totale dis-integratie van generaties en dus je eigen kinderen zal een pijnlijke weg zijn.
  Uit de sector hoor ik nu alleen maar 1 geluid, het zielige stemmetje van marktongelijkheid om dat je geen ggo mag invoeren. Ongehoord terwijl je goud in de handen hebt invergelijking met anderen die wel GGO gebruiken.
  Het zou de sector sieren om zich iets meer in te zetten voor een gentech vrije toekomst. De criminielen van Monsanto en zijn aanhangers, hebben nog neits van hun beloftes waar gemaakt. Meer gif is nodig, er is niet meer productie, maar wel een volledige afhankelijkhied van de boer en haar familie. Vrouwen in de sector, schop jullie mannen onder de r**t, GGO is niet acceptable. Het bezorgd mij een voledige hartaanval als is GGO toegelaten zie in elk continent en elk land. Het is een spel van een klein aantal mensen en bedrijven. CDA si hierin monsterlijkgevaarlijk, ze hebben bewezen, keer op keer geen enkele twijfel te hebben bij GGO. de EFSA is volledig corrupt. En toch zegt de hypocriete CDA het is ok. Ik heb eens nagedacht op vakantie, maar ken geen vriend of vijand die dat bewust doet, vernietiging van kinderen an je eigen cultuur en land voor eigen gewin. De AIVD zud moeten ingrijpen in landsbelang. Verburg zou moeten opgesloten worden in een dwangbuis samen met Ormel. Wie weet in de toekomst, een kaartje licht al klaar om te sturen, groetjes uit Holland. Het koninklijkhuis is ernstig voor GGO. Toch zou de AIVD moeten ingrijpen voor volk en vaderland. Hoop dat Willem Alexander het beter ziet, of alle adviseurs moeten vervangen worden.
  Beatrix heeft nog veel macht en woont nog veel conferences voor om de zaken te bespreken. Ik snap ook niet dat ze niet opkomt voor haar volk en kinderen, het moet aan de adviseurs liggen, het kan haast niet anders.
  In ancient times hadden we ook koningingen als in Soemerie, Ishtar/Inanna, het waren vruchtbare tijden voor boeren en de economie was goed. Ze vocht in de frontlinie met getrokken zwaard om haar land en gebied te verdedigen. Een corrupte leider of zwak politieke parij en zeker een hypocriete partij als de CDA zou binnen een mum van tijd volldeig verslagen en vernietigd zijn. Soms hunker ik terug naar de tijden van Soemerie.

Laad alle reacties (33)

Of registreer je om te kunnen reageren.