Home

Achtergrond 235 x bekeken 1 reactie

'Groningen mag intensieve veehouderij beperken'

Landbouwminister Gerda Verburg ziet geen reden om de provincie Groningen op de vingers te tikken voor haar plannen voor begrenzing van de intensieve veehouderij.

Dat heeft Verburg geantwoord op vragen van het Groningse VVD-Kamerlid Janneke-Snijder-Hazelhoff.

Het ruimtelijk beleid voor de intensieve veehouderij is een zaak van de provincie, aldus Verburg. "Er zijn geen ruimtelijke rijksdoelen op het gebied van intensieve veehouderij."

Groningen heeft plannen om de verdere ontwikkeling van de intensieve veehouderij op haar grondgebied af te remmen, onder meer door geen nieuwe intensieve veehouderijen meer toe te laten en bedrijven met een pluimvee-neventak op slot te zetten.

Provinciale Staten van Groningen besloten enkele weken geleden eerst onderzoek te laten doen naar de juridische houdbaarheid van de plannen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Veehouder

    Ze zijn niet goed bij hun verstand in Groningen. Dat ze aan veehouderijen beperkingen opleggen zoals omvang en afstanden kan ik begrijpen. Maar ze weren is heel dom denk ik. Het is een flinke bron van inkomsten en mest is hard nodig voor de grond. Twee vliegen in een klap. Op veel plaatsen in Nederland legt men LOG gebieden aan, dit is te dom voor woorden. Veel te veel dieren op een hoop, te veel mest op die plek. Dit moet allemaal vervoert worden naar de akkerbouwgebieden verweg. Kost veel geld en tijd, is niet duurzaam. Of men in de toekomst daar de kostprijs mee kan halen is de grote vraag. Men had veel beter subsidie kunnen geven om te verplaatsen naar de te kort gebieden dan in LOG gebieden! De mensen gaan van zelf naar de gebieden waar ze de kost wel kunnen ver dienen, als ze de mogelijkheid maar wordt geboden. Ze moeten zich maar is hard maken om de onzinnige milieuregels eruit te halen en dit geld te besteden aan duurzaam!

Of registreer je om te kunnen reageren.