Home

Achtergrond

Groenteprijzen in de winkel zakken met 3 procent

De groenteprijzen in Nederlandse winkels zijn in juni met drie procent gezakt.

Dat blijkt uit inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De prijzen volgen daarmee de slechte prijzen op de afzetmarkt. Sinds februari zakte de index voor verse groente van 122 punten naar 98. Die scherpe daling komt vaker voor, blijkt uit de gegevens, maar de dip is vroeger dan andere jaren. Normaal wordt in augustus een dieptepunt opgetekend voor groenteprijzen. Als voor juli en augustus de prijzen verder zakken is de prijsval wel bijzonder te noemen.

Supermarkten voeren meer acties met groente en fruit. Afzetorganisaties signaleren een scherper prijsbeleid van supermarktketens. Het wordt veroorzaakt door de gevoeliger consument die meer winkels bezoekt op zoek naar de laagste prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.