Home

Achtergrond

GroenLinks: privékliniek aan banden

Privéklinieken die cosmetische operaties uitvoeren, moeten aan strengere regels gaan voldoen.

Duidelijk moet worden welke artsen deze ingrepen mogen doen. Patiënten moeten zeker weten dat de arts die hen behandelt, op zijn taak berekend is.

GroenLinks-Kamerlid Jolande Sap heeft daarover dinsdag vragen gesteld aan minister Ab Klink (Volksgezondheid). Aanleiding zijn berichten over een kliniek die van de Inspectie voor de Gezondheidszorg dicht moest, maar na opening onder een andere naam de werkzaamheden gewoon voortzette. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie mag nu elke basisarts esthetische ingrepen uitvoeren.

Sap wil van Klink verder weten of het klopt dat een kliniek zonder goedkeuring vooraf cosmetische operaties kan uitvoeren. Ook wil ze opheldering over het toezicht van de inspectie, die pas na ernstige klachten in actie zou komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.