Home

Achtergrond

Groen licht voor gebouwen op Floriade

Na maanden wikken en wegen gezien de economische crisis, hebben de regio Venlo en de provincie Limburg vandaag groen licht gegeven voor de bouw van twee beeldbepalende en permanente gebouwen op het terrein van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012.

Dat maakten de Limburgse gedeputeerde Ger Driessen en burgemeester Hubert Bruls van Venlo vandaag bekend. De vijf gemeenten in de regio Venlo staan garant voor de bouw van een groot groen kantoorgebouw, de Villa Flora. De kosten daarvan bedragen tussen de 6 en 8 miljoen euro. De provincie staat garant voor de bouw van een Innovacomplex met kantoortoren, hotel, atrium en een brug over de A73. Geraamde kosten tussen de 15 en 20 miljoen euro.

De beslissing kon niet langer worden uitgesteld, omdat de gebouwen anders niet op tijd klaar zijn. Overigens moeten de gemeenteraden en provinciale staten nog wel akkoord gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.