Home

Achtergrond 233 x bekeken

Greenpeace bestelt Rainbow Warrior III

Milieuorganisatie Greenpeace heeft donderdag een nieuw schip besteld. Het 23 miljoen euro kostende vaartuig krijgt de naam Rainbow Warrior III en gaat varen onder Nederlandse vlag, zoals de meeste schepen van de milieuclub.

Greenpeace bezit op dit moment vijf actieve vaartuigen. De RW3 wordt gebouwd in Duitsland en moet over twee jaar, als Greenpeace veertig jaar bestaat, in Amsterdam worden gepresenteerd. Het schip heeft twee hybride elektromotoren, maar beweegt zich als het mogelijk is voort op windkracht. De boot is ontworpen met de hulp van onder meer de TU Delft en TNO.

Rainbow Warrior III volgt RW2 op, die na 27 jaar met pensioen gaat. Het is de eerste keer dat Greenpeace de opdracht geeft een zeevarend schip te bouwen. Voorheen werden bestaande schepen gerenoveerd en verbeterd om een tweede leven als actieschip te krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.