Home

Achtergrond 527 x bekeken

Goede bessenoogst in Limburg

Bert van de Boorn in het Zuid-Limburgse Eckelrade is deze week begonnen met de oogst van rode bessen.

"Een redelijk tot goede opbrengst en kwaliteit", aldus Van de Boorn. Hoewel het weer tijdens de bloei goed was, is er hier en daar rui opgetreden. Op 1,75 hectare teelt hij rode bessen. Daarnaast heeft Van de Boorn ook kersen, pruimen en appels. De Limburgse fruitteler heeft nu 12 paar handen op het erf. De schoolvakanties zijn laat waardoor scholieren pas vanaf volgende week kunnen helpen bij de pluk. Foto Twan Wiermans

Kersen plukken met een hoogwerker. Het is geen alledaags gezicht, maar voor melkveehouder José Rompelberg een mooie manier om een extraatje te verdienen. Ondanks de huurprijs voor de machine is het rendabel. "Zo komt er tenminste nog wat binnen, want van de melk moeten we het nu niet hebben." Foto Twan Wiermans

Douwe Feldema, zzp-er bij de Wolfederatie, zet de wol van veehouder Verdam uit Garnwerd op de laadklep van de vrachtwagen. Foto Jan Bouwman

Bezoekers aan de technodag gewasbescherming op PPO Vredepeel bekijken de Hardi New Commander Twin Force in actie. "Deze voert bespuitingen uit met luchtondersteuning", legt DLV Plant-adviseur Richard Korver uit. "Vooral in een moeilijk indringbaar gewas kan deze machine meerwaarde geven, want hij blaast het gewas open. Zo kom je goed onderin." Ook de driftbeperking is een voordeel ten opzichte van conventionele spuitmachines. De Limburgse demodag is goed bezocht. "We hebben een kleine duizend bezoekers geteld en dat is netjes", zegt Korver. Foto Gé Hirdes

Bezoekers bekijken de nieuwe stal voor biologische opfokleghennen van de familie Remijnse in Kraggenburg in de Noordoostpolder. In de stal kunnen 30.000 opfokhennen. De stal heeft aan weerskanten een overdekte buitenuitloop. Per opfokhen is één vierkante meter. Binnen in de stal is er veel zitruimte. Er zijn verschillende niveau’s, zodat de dieren meteen leren dat ze zich in de hoogte kunnen verplaatsen. De plateau’s zijn in hoogte verstelbaar, zodat de dieren ook leren steeds grotere niveauverschillen te overbruggen. Foto Ruud Ploeg

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.