Home

Achtergrond 212 x bekeken

Gibo presenteert alternatief zachte landing melkquotum

Huurders en verhuur­ders van melkquotum kunnen baat hebben bij langdurige over­dracht van hun productierechten.

Dit meldt accountants- en advies­organisatie Gibo Groep. De verhuurder ontvangt mis­schien iets minder dan bij tijdelij­ke verhuur (circa 2,5 tegenover nu 4 cent per kilo vet), maar heeft wel de zekerheid dat hij tot 2015 die prijs houdt. De huurder be­taalt ook minder dan hij zou doen bij tijdelijke huur, maar zit wel tot het einde van de melkquotering vast aan het contract.

Voordeel is dat ook hij zekerheid heeft en weet welke ruimte resteert voor andere investeringen. Het huur­contract bevat een koopoptie, maar die optie hoeft niet worden uitgeoefend. De wijze van ver­huur is legaal omdat het niet gaat om tijdelijke overdracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.