Home

Achtergrond 1 reactie

Gemeente mag melkveehouder gedogen

Een melkveehouder in Lunteren mag zijn werkzaamheden gewoon voortzetten. Dat heeft de Raad van State (RvS) besloten.

Een omwonende had om maatregelen tegen het bedrijf gevraagd, omdat de veehouder bepaalde voorschriften uit de milieuvergunning niet zou naleven. Ook zou de veehouder een stal in gebruik hebben waarvoor hij geen vergunning heeft. Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ede, waar Lunteren onder valt, erkent dat enkele voorschriften worden overtreden, maar gedoogt de situatie.

De veehouder heeft inmiddels aanvragen ingediend voor nieuwe milieuvergunningen, en het College van B&W verwacht dat die vergunningen ook verleend worden. Omdat er zicht is op legalisatie doet het College voorlopig niets. Volgens de Raad van State is dat de juiste werkwijze.

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    freek

    laten die omwonende zich druk maken over hun eigen leven. Waar slaat dit op hebben die mensen niets anders te doen dan de buurman te begluren, als ze echt niets te doen hebben moeten ze die boer maar vragen voor wat te doen.Waar ik op zit te wachten is dat DE partij er probleem van maakt in de kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.