Home

Achtergrond 245 x bekeken

Gelderland zet aanwijzing natte natuur in de wacht

Het Gelderse provinciebestuur wacht met de aanwijzing van natte landbouwgebieden in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Provinciale Staten zijn het niet eens met het voorstel van Gedeputeerde Staten (GS) om vijf landbouwgebieden te vernatten. De staten willen dat eerst goed bekeken moet worden waar natte natuur nodig is en hoeveel grond daarvoor beschikbaar moet komen. Het gaat in de plannen van het colleg van GS om 300 hectare in de gehele provincie.

Volgens provinciaal voorzitter Ben Lichtenberg van LTO Noord heeft GS een verstandig besluit genomen, omdat de oorspronkelijke plannen tot veel onrust hebben geleid. "Het is helemaal niet zeker of deze uitbreiding van de EHS wel nodig is. Dat moet je eerst zorgvuldig onderzoeken."

Of registreer je om te kunnen reageren.