Home

Achtergrond

Geen ruimte meer voor glastuinder in Voorschoten

Glastuinder Konings uit Voorschoten moet zijn bedrijf beëindigen. Dat heeft de Raad van State besloten.

Het gebied waar het bedrijf van Konings in ligt, heeft een nieuwe bestemming gekregen. In totaal moet 33 hectare glastuinbouw plaatsmaken voor 28 hectare natuur en 5 hectare woningbouw.

Konings had bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State, maar werd niet in het gelijk gesteld. De tuinder heeft twee locaties, één van 5.000 vierkante meter glas en één van 3.500 vierkante meter glas.

In het oorspronkelijke bestemmingsplan werden de kassen ook al niet opgenomen, maar werden ze gedoogd. Daarom hoeven ze volgens de Raad niet worden opgenomen in het nieuwe plan. Bovendien staan de locaties op de nominatie om aangekocht te worden voor natuur.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.