Home

Achtergrond

'Geen gegevens op straat door virus'

Er zijn geen gevoelige gegevens op straat terechtgekomen door het computervirus bij de rechtbanken en gerechtshoven.

Dat zei een woordvoerster van de Raad voor de Rechtspraak vandaag. De systemen zijn van binnenuit besmet, maar de precieze herkomst van het virus is nog niet bekend. Het is nog onduidelijk wanneer het computernetwerk van de rechtspraak weer 'schoon' is.

Het virus is op een aantal pc's op een locatie gevonden en heeft zich van daaruit verspreid. Het gaat volgens de raad niet om een aanval van buitenaf, maar om een besmetting die bijvoorbeeld van een usb-stick komt, aldus de woordvoerster.

Voor de gang van zaken bij de rechtbanken en hoven heeft het virus volgens de zegsvrouw geen nadelige gevolgen. "Alle interne systemen werken gewoon.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.