Home

Achtergrond

Gebruik Echinacea kan worden opgerekt

Echinacea in de tuin zorgt voor veel en zeer aantrekkelijke zomerse accenten.

Het product is echter ook op de vaas uitstekend toe te passen, zowel solitair als in het gemengde boeket.

K. van de Aardwegh toonde op de bloemenkeuring dat de gebruiker dan zelfs nog een stapje verder kan gaan om de gebruikswaarde te verhogen. Dat kan namelijk door de bloemblaadjes te verwijderen. Toegegeven; het vergt wat werk, maar dan heb je ook wat.

De inzender paste dit toe bij Echanicea 'White Mist' (zie foto). Echinacea werd ook ingebracht door H. Holtmaat die enkel vazen met de fraaie, witte Echinacea purpurea 'Merenique' toont. Lelies zijn er ook volop in de KAVB keuringszaal, waaronder de fraai wit/crème getekende Lilium 'Awassa' van W.Th. Langelaan en de grote witte, mooi gevormde bloemen van L. 'Buckingham'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.