Home

Achtergrond 190 x bekeken 5 reacties

G8 trekt miljarden uit voor ontwikkelingslanden

De leiders van de G8 en negentien andere landen zijn vandaag overeengekomen zeker 15 miljard dollar (10,8 miljard euro) te investeren in de landbouw van ontwikkelingslanden.

Het geld wordt ook besteed aan voedselveiligheid. In een verklaring die is getekend op de G8-top in het Italiaanse L'Aquila staat dat er dringend actie moet worden ondernomen ,om de mensheid van honger en armoede te bevrijden''. Voor de slotdag van de top waren Afrikaanse leiders uitgenodigd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  realist

  Ik vermoed dat een groot deel van die ontwikkelingshulp wel weer geld van boeren in NL zal zijn. Suikerbietentelers hebben jarenlang meebetaald aan ontwikkelingshulp (ABA) aan de armste 40 landen (MOL). Daar kwam nog bij dat de EU jarenlang subsidie aan voormalig Jugoslavie gaf voor suikerriet (In heel Europa groeit dat spul niet).
  Water naar de zee dragen. De zakken vullen van multinationals en dictators.
  De boeren in de derde wereld laten verhongeren, en de boeren in Europa de paria's van de samenleving maken

 • no-profile-image

  gert

  de afrikaanse leiders zullen nu het volk wel arm houden ,want dat levert geld op,bovendien deelt het westen en de VN gratis voedsel uit ,waar zullen ze zich nog druk over maken ?

 • no-profile-image

  groot

  Water naar de zee dragen

 • no-profile-image

  gert

  Die Afrikaanse leiders en dictators wrijven zich weer in de handen

 • no-profile-image

  eerlijk

  Als ze daar goed vooruit geholpen worden in die landen kunnen ze mooi over een paar jaar het geld hier aan de boeren geven die dan nog over zijn. Als het tegen die tijd nog mogelijk is om te boeren want als er zo als nu elk jaar veel regels bij komen zijn er steeds minder jonge boeren met intresse om 24 uur per dag 7 dagen in de week jaar in jaar uit te WERKEN voor weinig zeg maar gerust voor niks!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.