Home

Achtergrond

'Friesland-lid over 2008 beter dan Campina-lid'

De ex-leden van Friesland Foods hebben vorig jaar gemiddeld ruim 12 cent per 100 kilo meer melkgeld gebeurd dan de oud-leden van Campina.

Dit ondanks het feit dat de melkprijzen achteraf door de fusiecoöperatie ineen zijn geschoven. Enkele onderzoeken die in de zuivelketen (buiten FrieslandCampina) zijn uitgevoerd en waarvan de resultaten bij het Agrarisch Dagblad bekend zijn, tonen dit aan.

De Friesland-leden ontvingen in 2008 gemiddeld een lager voorschot dan de Campina-leden, maar door de verschillen bij met name de zomer- en wintertoeslag en quantumregeling eindigen de oud-leden van Friesland Foods toch hoger dan de oud-leden van Campina. Bij een jaarleverantie van 500.000 kilo is het verschil in uitbetaling goed 620 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.