Home

Achtergrond 15 reacties

Franse wetenschappers zien schade cellen door Roundup

Uit een studie van de universiteit van het Franse Caen blijkt dat blootstelling aan glyfosaat in de herbicide Roundup tot schade aan cellen kan leiden.

Producent Monsanto, betwist de relevantie van het onderzoek.

De Franse onderzoekers hebben met reageerbuisproeven onderzocht wat de werking is van de chemische stof polyethoxide tallowamine, ingrediënt van glyfosaat, op celculturen. Met name cellen in de navelstreng, placenta en embryo’s bleken kwetsbaar.

Volgens Monsanto is het onduidelijk of het onderzoek wel op een goede manier is uitgevoerd. De Amerikaanse onderneming stelt dat het middel al meer dan dertig jaar in gebruik is en dat honderden studies dat het veilig is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  John

  We mogen allen spuiten wat niet ongezond voor je is als je alle veiligheids maatregelen maar in acht neem.
  Vergeet het maar Ik ben 25 jaar bloembollenkweker geweest ,dus ik heb duizenden bunders gespoten en kreeg altijd hoofdpijn en niet zo'n beetje ook
  en heb alleen dochters .
  Nu ik gestopt ben heb ik NAGENOEG NOOIT MEER HOOFD PIJN.
  Het is toch van de gekke iedere donderdag hoofdpijn zo erg dat ik er ziek van was om dat ik op woensdag een schimmel bestrijdings middel heb gespoten .

 • no-profile-image

  gert

  Veel medicijnen hebben ook bijwerkingen,maar worden wel volop gebruikt omdat er vaak geen alternatief is

 • no-profile-image

  jan

  Hoe moet dan kweek bestrijden ?

 • no-profile-image

  Watissliim

  Hmm, als het zo'n ontschuldig spul is waarom drinken jullie het dan 's morgens niet gewoon als karnemelk op. Over een paar jaartjes horen we dan wel hoe het is bevallen. Waarschijnlijk horen we niks meer van jullie.

 • no-profile-image

  Kees

  Wat is er eigenlijk met die kinderen gebeurt?

 • no-profile-image

  Patrick

  @Gert, helaas kan ik niet met je gedachtengang meegaan. Je veralgemeend het.
  De wereld is al zo oud, en vele culturen hebben vele wijsheden. Nu zegt de wetenschap, lees criminele pharma, wat dus een leugen is dat zij alleen de waarheid en een medicijn hebben.
  Mensen zijn proefpersonen geworden, en zijn dat nog steeds, door de Pharma industrie. Ze maken iedereen wat wijs door ingewikkelde taal. Terwijl het zo simpel is. Ja sommige medicijnen zijn geweldig, sommige ontwikkelingen zijn geweldig en technieken ook. Maar Monsanto is en blijft een criminele organisatie met maritionetten in de landbouwsector en veel geld. En gaat doodleuk evolutie aantasten en vernietigen. Celdelingen gaan de mist in op termijn en hup een wereld drama van immens grote omvang, en dat is niet even een bijwerking, dat is een criminele daad van de hoogste orde, en iedereen met het Verburg Syndroom staat te kijken en zit zondags in de kerk.
  Zij en velen horen in het gevang. Roundup moet uit de handel, alle producten die gen-mais of gen-soja heeft gegeten, moet uit de handel. Unilever en concorten moeten beboet worden. Voerleveranciers moeten gesloten worden. Een gentech vrije zone, plus keten moet zo snel mogelijk gerealiseerd worden.
  Dit is een kwestie van tijd. De criminele daden voltrekken zich niet morgen, die voltrekken zich Nu. En dat is de hele evolutie van miljoenen jaren een zware misdaad.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Gert en nooit goed, helaas geven jullie de opstelling aan van jullie passieve sector. Zelf al is bewezen dat Monsanto een puur crimineel bedrijf is en haar producten geen ethiek hebben, en ze zijn nog crimineler als crimineel. Dan nog heeft jullie sector, bedoel dus algemeen, het Verburg syndroom. Je hebt een plant dat voedsel voorbrengt, dus de bedoeling is voor de voedselketen van de mens, dat gaat een mens dus eten, en gaat men van groeien en onderhoudt zijn eigen lichaam en cellen mee, ook van ieders eigen kinderen. Nu gaat men voedsel planten met gif modificeren of bespuiten en wat zeggen jullie en de sector???? Tja ik moet toch wat om winst te maken, dus dan maar het grootste gif spuiten en niet na denken over de rest van de keten, nee ontkennen is jullie sectors grootste ziekte, met Verburg voorop. Liever jullie portomonee op de makkelijkste manier volproppen en cellen en levens vernietigen dan, en net doen of je niets weet, ziet of gehoord hebt.
  Jullie sector is ziek, voor vragen klop je maar aan bij LTO of elke belangenbehartiger die zegt dat ie jullie belangen behartigend, meestal bedoelen ze hun eigen belangen, dus dat is logisch dat ze marionetten zijn. Als je al begint met verkeerde keuzes te maken als sector, dan is er weinig tot geen hoop meer.

 • no-profile-image

  Patrick

  Greet en Gerrit !

  Van Monsanto klopt het als een gieter!
  De toepassing van zelfs Reglone voor zaaigoed van zonnebloemen (Dekalb van Monsanto) zou directe aanleiding zijn alhier van bijensterfte bij bijen die het vooral hebben van een zonnebloemen

 • no-profile-image

  watisslim

  Hahaha, beter (on)kruid dan roundup dat levenscellen schade veroorzaakt. Jullie vergeten gemakshalve dat (on)kruiden ook nuttig zijn. Krijg hier bijna de neiging te gaan denken dat jullie hersencellen ook iets teveel roundup dampen hebben gezien. Ik denk dan altijd het zullen wel mensen zijn zonder kinderen.

 • no-profile-image

  gert

  er zijn veel wetenschappers,let op het woordje kan,er kan zoveel gebeuren

 • no-profile-image

  nooit

  lijkt me een goed idee om round up ook maar uit de schappen te halen.Dan zetten we die bij de rest van de goeie middelen en kan het onkruid en schimmels ons overwoekeren

 • no-profile-image

  greet en gerrit

  De onderzoeken van Monsanto zijn natuurlijk zéér objectief. Lachertje. Deze chemie giganten helpen de wereldmarkt naar de bliksem. Verder vinden bepaalde mannen natuurlijk dat er niks mis is met het blijvend beschadigen van embryo's. Ze staan zo ver van de werkelijkheid van alledag en van het leven. Ze worden beheerst door geld en hebzucht. Hoe hebben we toch in zo'n korte tijd zo diep kunnen afglijden in waardigheid en bescherming van mens, dier en milieu.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De wetenschap is het lachertje van de maatschappij aan het worden. Je geeft ze een zak geld en iedere gewenste uitkomst van een onderzoek is te verkrijgen

 • no-profile-image

  bertus

  niet overdrijven patrick, het is een onderzoek van frans makkelij,zegt mij niks!!!!

 • no-profile-image

  EsBee

  kijk "de wereld van Monsanto" en/of "the future of food" en je weet genoeg.....

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.