Home

Achtergrond 1 reactie

FloraHolland: malaise verhevigt door hitte

De malaise krijgt een extra zet door het warme weer. FloraHolland verhandelde vorige week 24 miljoen bollen tegen een gemiddelde prijs van 22 cent, 3 cent minder dan een week eerder. Voor deze week zijn de voorspellingen nog slechter.

De warmte leidde tot een groei in de aanvoer van 11 procent ten opzichte van de vorige week. De slechte marktsituatie is inzichtelijk omdat dezelfde week in 2008 ook zeer warm weer bood: toen lag de gemiddelde prijs bij een slechts heel iets kleinere aanvoer 4 cent hoger.

De tulp onttrekt zich ietwat aan de malaise: de 1,1 miljoen tulpen verhandelde tulpen gingen dankzij de hoge kwaliteit tegen vrijwel dezelfde prijs als de afgelopen weken weg. Niettemin is de gemiddelde prijs van ruim 14 laag. Met de lelies gaat het bizar slecht, stelt FloraHolland. De aanvoer is in het eerste half jaar 10 procent lager, maar de gemiddelde prijs is met 45 cent 4 cent lagers. Vorige week nam de aanvoer met 10t procent toe en kelderden de prijzen met ongeveer een stuiver.

De Freesia-aanvoer bleef vrijwel stabiel op 5,8 miljoen stuks, de prijzen daalden met ruim 10 procent tot gemiddeld 12 cent voor enkelbloemigen en ruim 13 cent voor de dubbelbloemigen. De aanvoer van gladiolen bij FloraHolland verdubbelde. Ruim 2 miljoen stuks gladiolen deden gemiddeld 17 cent voor de grootbloemigen en een klein dubbeltje voor de kleinbloemige varianten. De aanvoer van irissen was stabiel met ruim 800.000 stuks, de prijs is met 13 cent gemiddeld 2 cent beter dan vorig seizoen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bolle Boer

    Hitte ? 24 25 graden, is dat hitte ?

Of registreer je om te kunnen reageren.