Home

Achtergrond 202 x bekeken

Fietsersbond komt met veiligheidscampagne

De Fietsersbond werkt aan een campagne waarmee fietsende weggebruikers worden aangespoord zich op de openbare weg veiliger te gedragen.

Dat heeft directeur Hugo van der Steenhoven vandaag gemeld. De bond lanceert in het najaar onder meer een promotiefilmpje over zelfbewust fietsen, waarin de kijker wordt gewezen op de mogelijke gevaren op de weg. Met de campagne gaat de organisatie onder meer langs op basisscholen.

"Op lagere scholen werd vroeger meestal nog wel een fietsexamen afgenomen'', vertelt Van der Steenhoven. "Maar tegenwoordig komen veel leerlingen niet eens meer op de fiets. Daarmee is het onderwerp op veel scholen ook van de agenda verdwenen.'' De Fietsersbond ging tien jaar geleden ook al langs scholen met een soortgelijk educatiepakket, maar de laatste jaren had het onderwerp ook voor de bond geen prioriteit. Dat moet weer veranderen, stelt Van der Steenhoven.

De belangrijkste boodschap wordt dat fietsers op de weg duidelijk moeten maken dat ze er zijn. "Kruip niet weg, geef richting aan. Weet hoe je adequaat moet reageren als andere weggebruikers onverwachte manoeuvres maken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.