Home

Achtergrond 162 x bekeken

Fed positiever over economie

De Federal Reserve (Fed), het Amerikaanse stelsel van centrale banken, heeft zijn verwachtingen voor de Amerikaanse economie naar boven bijgesteld.

De Fed voorspelt een omslag in de tweede helft van het jaar, waarbij de economische krimp op 1 tot 1,5 procent uitkomt. Dit blijkt uit de dinsdag vrijgegeven notulen van de Fed-vergadering.
Voor het jaar 2010 voorspelt de Fed al een economische groei van 2,1 tot 3,3 procent, iets beter dan waar hij in april nog van uitging. Voor 2011 denkt de Federal Reserve dat zelfs een groei van 3,8 tot 4,6 procent mogelijk moet zijn.
Hoewel de economische vooruitzichten beter zijn, waarschuwt de Fed wel voor een nog groeiende werkloosheid. Die zal dit jaar pieken tussen 9,8 en 10,1 procent. In april ging de Fed nog uit van een werkloosheidscijfer van 9,2 tot 9,6 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.