Home

Achtergrond 314 x bekeken

Faillissementen in tuinbouw sterk toegenomen

Het aantal faillisse­menten in de tuinbouw is in het tweede kwartaal flink gestegen.

Vooral sierteeltbedrijven gingen vaker op de fles. Dat blijkt uit een marktanalyse van onderzoeksbu­reau Dun & Bradstreet. In totaal gingen 26 tuinbouwbe­drijven failliet, in 2008 waren dat er nog maar elf. De voedingstuin­bouwbedrijven lijken de dans te ontspringen. In de cijfers komen hoofdzakelijk siertelers voor. ”Bij de luxe-artikelen is de impact gro­ter”, concludeert het bureau.

Uit de cijfers blijkt dat de tuin­bouw van de onderzochte bran­ches het slechtst presteert. De toe­name van de faillissementen was er het sterkst. Het aantal Nederlandse bedrij­ven dat in het tweede kwartaal over kop ging, nam met 96 procent toe tot 1.822.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.