Home

Achtergrond 2 reacties

FNV wil opvang ontslagen en dakloze Polen

FNV Bondgenoten vindt dat er opvang moet komen voor Poolse werknemers die zijn ontslagen en die daardoor ook geen dak boven hun hoofd meer hebben.

Volgens vakbondsbestuurder Marcel Nuyten gebeurt dat in toenemende mate. Aanleiding voor zijn pleidooi is een geval in Dordrecht, waar een groep dakloze Polen op en rond het station voor problemen zorgt. Het is een openbare ordeprobleem, stelt Nuyten, en daarom vindt hij dat opvang een taak is voor de overheid.

De gemeente Dordrecht is echter niet van plan apart beleid te maken voor dak- en thuisloze Polen. "Daarvoor zijn al diverse instanties zoals het Leger des Heils en de GGD. Een specifiek Polen-beleid komt er niet'', zo laat een woordvoerder weten.

De groep werkloze Polen die op en rond het station van de gemeente voor overlast zorgt, bestaat volgens de gemeente uit ongeveer zeven mannen. "Van een groot probleem is dus geen sprake. Die mensen kunnen aankloppen bij de bestaande hulpinstanties en als bewoners hun beklag bij de politie doen, kan die ingrijpen. Maar tot klachten heeft het nog niet geleid'', zegt de woordvoerder.

Dordrecht is overigens wel bezig met huisvestingsbeleid voor Oost-Europese werknemers. "Met het oog op de toekomst verwachten we meer mensen uit Bulgarije, Polen en Roemenië. Daar moeten we op voorbereid zijn'', aldus de woordvoerder.

Polen die in Nederland werken worden ook getroffen door de crisis. Soms worden zij van de ene op de andere dag ontslagen en raken dan ook hun plek in een pension kwijt. "Eigenlijk mag dat niet, want ook voor hen geldt huurbescherming'', zegt Nuyten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  E. van der Land

  De FNV moet eens ophouden om te sympathiseren met de multicultie cultuur in Nederland.
  Een paar jaar geleden kwamen ze zelfs met het voorstel om alle illegalen in een “vakbond” te laten intreden op kosten van de Nederlandse leden.
  Te pas en te onpas wordt de multicultie verdedigd/verheerlijkt terwijl dat de oorzaak is van de halvering van de PvdA.
  Dus FNV, hou op met je inzetten voor groeperingen die nog nooit een stuiver aan de vakbond hebben uitgegeven, dan is het einde zoek.
  Zet je in voor de belangen van je betalende leden.

  m.vr.gr. E. van der Land.

 • no-profile-image

  gert

  De FNV kon dit anders zelf wel betalen ,maar ze hebben de afgelopen jaren 80 miljoen Euro verloren met koersdalingen van beleggingen in aandelen. Maar deze Polen kunnen nu ook wel een langdurige vakantie houden in hun vaderland

Of registreer je om te kunnen reageren.