Home

Achtergrond

Export vee grillig voor zelfde prijs

De markt voor gebruiksvee is nog steeds zeer tam. De prijzen noteren moeizaam gelijk tot een fractie lager. Exportvee gaat voor minimaal dezelfde prijzen de grens over.
De vraag naar gebruiksvee is over de hele range gering. Dat geldt voor het binnenland, maar zeker ook voor het buitenland. Buiten de EU neemt Rusland nog wat koppels vaarzen af, maar de lage melkprijs en financieringsproblemen zetten een duidelijke rem op investeringen in goed vee. Bij landen in de EU is het verhaal al niet veel beter. Enkele zuidelijke en oostelijke EU-landen nemen af en toe wat schotten of vaarzen af, maar veel is het niet en er zit ook nog te weinig regelmaat in.
Aangezien ook het aanbod aan gebruiksvee niet bijzonder groot is, kunnen de prijzen waarschijnlijk stabiel blijven. De komende weken blijft dat zo.

prijzen met moeite stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.