Home

Achtergrond

Export biggen en varkens neemt toe

De Nederlandse uitvoer van zowel biggen als vleesvarkens is in de eerste vijf maanden van dit jaar gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Uit exportcijfers van het Productschap Vee en Vlees (PVV) bleek dat van beide 19 procent meer werd geëxporteerd.

Dit jaar werden er ruim 2,5 miljoen biggen uitgevoerd, duidelijk meer dan de ruim 2,1 miljoen in 2008. Zoals gebruikelijk gingen verreweg de meeste biggen naar onze oosterburen, maar vooral de export naar Oost-Europa maakte een sterke stijging door. Spanje, vorig jaar nog de op één na belangrijkste bestemming, importeerde 77 procent minder Nederlandse biggen en ook de export naar Frankrijk en Hongarije nam af.

Ook van de Nederlandse vleesvarkens was Duitsland verreweg de grootste afnemer, ruim 80 procent van de exportvarkens is voor de Duitse markt. In de eerste vijf maanden van 2008 exporteerde de Nederlandse varkenssector ruim 1,5 miljoen varkens, in 2009 waren het er meer dan 1,8 miljoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.