Home

Achtergrond 173 x bekeken

Evenementenbedrijf voelt schuld vlotdrama niet

Het evenementenbedrijf Sportwijzer uit Eibergen voelt zich niet op voorhand schuldig aan een fataal vlotongeluk waarbij in 2007 twee medewerkers van een Kruidvat-filiaal in Winterswijk om het leven kwamen.

Dat bleek vandaag bij het gerechtshof in Arnhem waar het bedrijf en een van de twee directeuren in hoger beroep terechtstaan.

"Als uw hof schuld vaststelt, nemen wij onze verantwoordelijkheid'', aldus de twee directeuren van Sportwijzer. Maar schuldig aan het fatale ongeval voelen zij zich niet. Die afwachtende houding was tegen het zere been van enkele aanwezige nabestaanden, die de directeuren in een slachtofferverklaring opriepen hun verantwoordelijkheid te nemen.

Twee vrouwen kwamen op 30 september 2007 om tijdens een bedrijfsuitje, toen het vlot waarop zij met zestien collega's zaten bij een overlaat anderhalve meter naar beneden viel. De groep had een begeleider zonder ervaring aan boord.

De rechtbank legde het bedrijf eerder een boete op van 50.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Een van de twee directeuren, de 41-jarige Marco P., kreeg een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Dat was meer dan het Openbaar Ministerie had geëist. Dinsdag stelt de advocaat-generaal de strafeis in hoger beroep vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.