Home

Achtergrond 186 x bekeken 1 reactie

Eurlings: nader onderzoek verkeersveiligheid trekkers

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat wil onderzoeken hoe in het buitenland met landbouwverkeer wordt omgegaan.

De CDA-politicus hoopt met opgedane kennis de verkeersveiligheid te kunnen verbeteren.

Eurlings deelt dit mede in een brief aan de voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, Karla Peijs. Deze organisatie bracht samen met brancheorganisatie Cumela, LTO Nederland en de provincie Zeeland een aantal voorstellen aan Eurlings uit. De minister acht meer onderzoek echter noodzakelijk.

Eurlings wil de wijze van kentekening, de toegestane snelheden, rijbewijsregeling en de monitoring van het effect op verkeersveiligheid in onder meer Frankrijk, Engeland en Duitsland in kaart brengen. Begin volgend jaar verwacht Eurlings uitkomsten te presenteren.
Per jaar gebeuren er ongeveer 15.000 ongelukken waarbij een landbouwvoertuig is betrokken. Daarbij vielen de afgelopen vijf jaar gemiddeld achttien doden per jaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Check

    Zeg, 15.000 ongelukken per jaar waar landbouwverkeer bij betrokken is? We hebben iets van 40.000 boeren met trekkers, dat is een op de drie die er jaarlijks bij betrokken is? Lijkt me een beetje heel erg veel.
    1500 zou ik al veel vinden, dat is 5 per dag. Dus: trek dat eens na!

Of registreer je om te kunnen reageren.