Home

Achtergrond 238 x bekeken

Ernstige medische fout schrikt Spanje op

De baby van het eerste Spaanse slachtoffer van de Mexicaanse griep, een zwangere vrouw, is overleden door een medische fout.

Artsen hadden de baby in juni nog kunnen redden door een keizersnee. De zieke moeder was toen slechts zeven maanden zwanger en overleed kort na de ingreep.

Dat berichtten Spaanse media vandaag. Een verpleger in het Madrileense ziekenhuis Gregorio Maranon had de te vroeg geboren baby Ryan sondevoeding toegediend via het infuus. Een uur later werd de fout ontdekt. Artsen hebben de hele nacht geprobeerd de baby in leven te houden, maar tevergeefs. De medische instelling neemt alle verantwoordelijkheid op zich.

Ryan had zelf geen Mexicaanse griep. Hij maakte het goed voor de fatale fout. De vader van het overleden kindje gaat een aanklacht indienen tegen het ziekenhuis. Volgens hem werden bovendien de gezondheidsklachten van zijn 20-jarige vrouw herhaaldelijk genegeerd voordat ze uiteindelijk de juiste diagnose kreeg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.