Home

Achtergrond 923 x bekeken 1 reactie

Eerste vrouw in België laat eicellen invriezen

In België heeft voor het eerst een alleenstaande vrouw met kinderwens haar eicellen laten invriezen, zodat zij op latere leeftijd alsnog moeder kan worden.

Het gaat om een buitenlandse vrouw die in België woont en werkt, zo meldden verschillende Belgische media vrijdag. In Nederland bleek donderdag dat de Tweede Kamer vooralsnog huiverig staat tegenover plannen van het AMC in Amsterdam om eicellen te gaan invriezen van alleenstaande vrouwen die op latere leeftijd nog moeder willen worden.

Volgens de Belgische gynaecoloog Dominic Stroop is het van beklang op welke leeftijd de eitjes worden ingevroren. "Het beste worden ze geoogst tussen de 31 en 35 jaar, dan is de kwaliteit nog heel goed'', aldus Stroop. De ontdooide eicellen moeten bij de vrouw voor haar 47e worden teruggeplaatst, dat is de leeftijdsgrens voor IVF, kunstmatige bevruchting. De behandeling kost in België ongeveer 3000 euro en wordt niet vergoed.

Administrator

Eén reactie

  • marina1904

    Brengt mischien meer op als kippen houden ???

Of registreer je om te kunnen reageren.