Home

Achtergrond 171 x bekeken

Eerste vos op Vlieland afgeschoten

Jagers hebben dinsdag een van de vossen op het waddeneiland Vlieland afgeschoten.

Het diertje is een van een groep vossen die het eiland teisteren. De politie meldde het afschieten vandaag. Vorige week kondigde Staatsbosbeheer aan dat er jacht zou worden gemaakt op de vossen die grote schade hebben aangericht onder de vogelpopulatie op het eiland.

De vos die nu als eerste is afgeschoten, werd geraakt toen hij afkwam op de geur van dode dieren die door jagers waren neergelegd. De dode vos is overgedragen aan de politie. Die gaat probeert met DNA-onderzoek te achterhalen hoe de dieren op het eiland zijn gekomen. Omdat de vos normaal gesproken niet op het eiland voorkomt, denkt Staatsbosbeheer dat de dieren zijn uitgezet. Staatsbosbeheer vermoedt dat er minimaal nog een volwassen vos en enkele welpen op eiland rondlopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.