Home

Achtergrond

Eerste exportvergunning aan Australische tarweteler

Het Australische overheidsbureau voor de export van tarwe heeft voor het eerst een graanteler vergunning gegeven grote hoeveelheden tarwe te exporteren vanaf de boerderij.

Tot nu toe was de buitenlandse handel in bulktarwe in handen van exporteurs. Het overheidsbureau Wheat Exports Australia (WEA) geeft exportvergunningen voor tarwe. Het heeft aan 23 bedrijven zo’n vergunning gegeven.

Vandaag kreeg Greentree Farming een vergunning, één van de grootste graantelende bedrijven in het continent. Het is het eerste boerenbedrijf met een exportvergunning voor bulktarwe, meldt de WEA. "De tarwe mag vanaf de boerderij rechtstreeks worden geëxporteerd. Het is een belangrijke mijlpaal voor de WEA."

Of registreer je om te kunnen reageren.