Home

Achtergrond 183 x bekeken 5 reacties

Eerst deel van Zuiderdieppolders onder water

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben besloten te beginnen met het onder water zetten van het westelijk deel van de Zuiderdieppolders.

Het provinciebestuur komt daarmee tegemoet aan de bezwaren tegen de plannen om van de gehele Zuiderdieppolders, gelegen op Goeree Overflakkee, natte natuur te maken. Daarbij gaat het om 400 hectare.

Het westelijk deel is 203 hectare groot, en wordt nu ingericht als natuurgebied met mogelijkheden tot recreatie. Het oostelijk deel, met goede landbouwgrond, blijft voorlopig gespaard.

De provincie kijkt nu eerst naar het alternatief, de polder Roxenisse en Aardappelgors, dat door organisaties uit het gebied zelf is aangedragen. Maar als daar geen brakke getijdennatuur kan worden aangelegd, komt het oostelijk deel van de Zuiderdieppolders opnieuw in beeld.

De protesten tegen de aanleg van natte natuur bereikten eerder al de Tweede Kamer. Vooral de VVD, maar ook CDA en SGP, zijn tegenstander van de plannen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Er zijn een heleboel domme mensen die blijkbaar op een rose wolk leven en toevallig ook nog in de politiek zijn terechtgekomen

 • no-profile-image

  Gaatze

  Als je in het bedrijfsleven niet kunt slagen, dan kun je altijd nog in de politiek terecht. gevaarlijke zaak denk ik...

 • no-profile-image

  Economie

  de banken gaan bijna kopje onder! Ze trekken hiermee bijna iedereen mee kopje onder. De overheid zet goede landbouwgrond kopje onder! Straks heel Nederland kopje onder. Maar een ding, je kunt de lering trekken dat er veel aan het bewind zijn, die een kort geheugen en weinig verantwoordelijkheid hebben. het kan ze niets schelen wat er voor het nageslacht over blijft!

 • no-profile-image

  realist

  Klagen dat boeren zoveel grond gebruiken in NL en toch maar hele polders onder water zetten ??
  Alleen muggen en andere insecten, evenals die oneetbare ganzen zijn hier blij mee. Nederland pompt niet meer, en verzuipt !!!

 • no-profile-image

  hai

  Er weer wordt er kostbare vruchtbare grond onder water gezet. Ja en maar zeuren dat er in de wereld voedseltekort is (honger). Gelukkig kunnen wij de knutten ook weer zien uitbreiden in aantal- krijgen we lekker weer meer zieke dieren en misschien nog wel andere enge ziektes erbij. misschien kunnen die degene die dit hebben bedacht even infecteren en dat ze lekker ziek worden. Tja- zo moet dat he- die boeren snappen er ook helemaal niks van.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.