Home

Achtergrond 257 x bekeken

Een van laatste koninginnen van India overleden

Maharani Gayatri Devi, een van de laatste nog levende ex-koninginnen van India, is woensdag op 90-jarige leeftijd overleden.

Dit hebben Indiase persbureaus gemeld op gezag van haar huisarts. Devi trouwde in 1939 met de maharadja van Jaipur. Tijdschrijft Vogue riep haar uit tot een van de tien mooiste vrouwen ter wereld. In haar jeugd was zij een stijl- en mode-icoon. Zij mocht de Britse koningin Elizabeth en de Amerikaanse first lady Jacqueline Kennedy tot haar vrienden rekenen.

Nadat de regionale koninklijke families in India veel van hun invloed hadden verloren na de onafhankelijkheid van de Britten in 1947, ging Devi de politiek in. Zij zette zich onder meer in voor meer scholing van vrouwen en meisjes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.